Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Σεμινάριο «ISO 22000:2005- ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ/ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»

Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών διοργανώνει, σε συνεργασία με την TUV Hellas, σεμινάριο διάρκειας 47 εκπαιδευτικών ωρών με θέμα:

«ISO 22000:2005- ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ/ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»

Ημερομηνίες και τόπος διεξαγωγής Σεμιναρίου:
Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 έως Σάββατο 3 Ιουλίου 2010, σε αίθουσα σεμιναρίων της TUV HELLAS, στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Βούτες Ηρακλείου).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε :

* Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ).
* Συμβούλους που αναπτύσσουν ΣΔΑΤ.
* Υπεύθυνους Ασφάλειας Τροφίμων και Συντονιστές ομάδων HACCP.
* Στελέχη επιχειρήσεων τροφίμων που επιθυμούν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Σκοπός και Αντικείμενο:

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με IQMS (Διεθνής φορέας διαχείρισης ποιότητας) και είναι πιστοποιημένο από το IRCA (Διεθνές Μητρώο Πιστοποιημένων Επιθεωρητών) και αναγνωρισμένο από τον IPC (Διεθνής Οργανισμός Πιστοποίησης Επαγγελματιών). Ικανοποιεί τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις για την εγγραφή των ενδιαφερομένων στα Μητρώα των Επιθεωρητών Ποιότητας του IRCΑ. Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκομίσει τις βασικές αρχές που διέπουν τα συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων και τις μελέτες HACCP και θα είναι σε θέση να επιθεωρούν Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δίνει την πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση σχετικά με το ISO 22000:2005 και τις επιθεωρήσεις των Συστημάτων Διαχείρισης, με βάση το πρότυπο ISO 19011, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο σεμινάριο περιλαμβάνονται:

* Εισαγωγή στην Ανάλυση των απαιτήσεων προτύπου ISO 22000:2005.
* Ανάλυση των απαιτήσεων και των αρχών της προσέγγισης HACCP.
* Αναφορά σε σχετικές νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις.
* Αρχές και τεχνικές επιθεώρησης.

Όλες οι ενότητες συνδυάζονται με σχετικές ασκήσεις και παραδείγματα, τα οποία βασίζονται σε προσομοίωση υποθετικών καταστάσεων στην αντίστοιχη ενότητα του σεμιναρίου.

Τέλος, πέραν της βεβαίωσης συμμετοχής στο σεμινάριο, δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν εγκεκριμένο πιστοποιητικό από τον IRCA, έπειτα από προαιρετική, 2ωρη γραπτή εξέταση.

Διάρκεια Σεμιναρίου: 47 εκπαιδευτικές ώρες.

Αριθμός συμμετεχόντων: ελάχιστο 10 άτομα , μέγιστο 20 άτομα

Εισηγητής:

κ. Τσιριγωτάκης Γιάννης, Κτηνίατρος, MBA in Total Quality Management, Master in Public Health, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TUV HELLAS και Πιστοποιημένος Εισηγητής IRCA Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.


Το σεμινάριο αφορά αποκλειστικά μέλη της ΕΕΧ και το κόστος παρακολούθησης του ανά άτομο είναι:
350 έως 550 € ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων (350 € για 20 συμμετέχοντες, 550 € για 10 συμμετέχοντες).


Στο παραπάνω κόστος περιλαμβάνονται τα coffee breaks και τα γεύματα, ενώ δεν περιλαμβάνεται το κόστος έκδοσης πιστοποιητικού από το ΙRCA, το οποίο είναι προαιρετικό και ανέρχεται σε επιπλέον 180€ (+ ΦΠΑ) ανά άτομο.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές διατάξεις για την επιστροφή της εργοδοτικής εισφοράς 0,45% μέσω ΟΑΕΔ (www.laek.oaed.gr).

Πληροφορίες: Γραμματεία Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης ΕΕΧ (τηλ. 2810-220292 begin_of_the_skype_highlighting              2810-220292      end_of_the_skype_highlighting, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ώρα 18:00-20:00, κ. Χιλετζάκη Σοφία), e-mail: eexkritis@yahoo.com

Σημείωση: Σε περίπτωση συμπλήρωσης των θέσεων του σεμιναρίου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Προβλέπεται η συμμετοχή 20 καταρτιζομένων.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

1. να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, έως και την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2010, συμπληρώνοντας την «Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» (διατίθεται επίσης και από τα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της ΕΕΧ) και αποστέλλοντας τη στο e-mail: eexkritis@yahoo.com ή στο FAX 2810-391858
2. να καταθέσουν μία προκαταβολή 150€ έως και τις 15 Ιουνίου 2010. Η πλήρης εξόφληση του σεμιναρίου γίνεται μετά το πέρας αυτου

Μπορείτε να κατεβάσετε την «Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» από την ιστοσελίδα του παραρτήματος
http://www.eex.gr/sites/ptcrete/Lists/List3/ItemView.aspx?ID=20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου