Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Γευσιγνωσία οίνων

Το Περιφερειακό τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών διοργανώνει γευσιγνωσία οίνων στα γραφεία του Π.Τ. (Επιμενίδου 19, Ηράκλειο), το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00-14:00



Σκοπός της εκδήλωσης είναι μια δίωρη έως τρίωρη προσέγγιση της γευσιγνωσίας κρασιού δίνοντας έμφαση στη διαφοροποίηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, έξι διαφορετικών κρασιών. Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας θα δοθεί έμφαση στις έννοιες της ισορροπίας του κρασιού, τους τύπους αρωμάτων και τα στάδια της δοκιμής κρασιού. 
Τη γευσιγνωσία θα συντονίζει η οινολόγος Στέλλα Βασιλάκη. Η Στέλλα Βασιλάκη, κατάγεται από το Χουδέτσι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία δύο χρόνια με την αίθουσα γευσιγνωσίας που δημιούργησε το καλοκαίρι του 2014 (Μεσάρμι tasting Crete). Είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Οινολογίας του Πανεπιστημίου Victor Segalen 2 του Μπορντώ. Ασχολείται με το κρασί από τα φοιτητικά της χρόνια. Έχει εργαστεί στoν τομέα παραγωγής (οινοποιείο & αμπελουργία) σε οινοποιεία στην Ελλάδα (Κεφαλονιά-Μελισσινός & Σαντορίνη –Σιγάλας), στη Γαλλία ( Baron Philippe de Rothschild, Haut Brion & La Mission Haut Brion) και στις ΗΠΑ ( Όρεγκον- Del Rio Vineyards). Επίσης στον τομέα πωλήσεων οίνων & αλκοολούχων ποτών στη Σκωτία και Ελλάδα.
Από το 2014 διαθέτει ιδιόκτητο χώρο γευσιγνωσίας στο Χουδέτσι, το Μεσάρμι tasting Crete, όπου και πραγματοποιεί σεμινάρια γευσιγνωσίας σε οινόφιλους και επαγγελματίες.
Από το 2015 ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων σε ΚΔΒΜ ενώ σήμερα φοιτά και στην ΑΣΠΑΙΤΕ για να αποκτήσει το δίπλωμα παιδαγωγικής κατάρτισης.

Tο κόστος συμμετοχής θα ανέρχεται σε 15 ευρώ ανά άτομο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι φιάλες των κρασιών και παξιμάδι και τυρί για τη γευσιγνωσία.Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 15 άτομα και μέγιστος 30.
Δηλώσεις συμμετοχής στο email: eexkritis@yahoo.com και στο τηλέφωνο του Π.Τ. Κρήτης της Ε.Ε.Χ. 2810220292, Τετάρτη και Παρασκευή 18:00-21:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου