Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

5η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι

το Π.Τ. Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σε συνεργασία και με άλλους φορείς και εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 10.30πμ, ξεκινώντας από τον Προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα (Μηχανολογικό) με κατεύθυνση την Πύλη Βηθλεέμ (Κομμένο Μπεντένι), θα πραγματοποιηθεί μια περιβαλλοντική, εθελοντική δράση, καθαρισμού, αποψίλωσης αλλά και δενδροφύτευσης των Ενετικών Τειχών.

Επίσης στην Τάφρο των Ενετικών Τειχών, κάτω από το Μαρτινέγκο, θα λειτουργεί η 2η Πολυπεριβαλλοντική Έκθεση Ηρακλείου από τις 12.30 μ.μ.

Στην έκθεση η Ένωση Ελλήνων Χημικών θα δώσει το παρών αγγίζοντας διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα των νερών και την ρύπανση του αέρα σε συνεργασία με το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (Ε.ΠΕ.ΧΗ.ΔΙ.) του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η πολυπεριβαλλοντική αυτή δράση θα διανθιστεί επίσης με μουσική και «πράσινα δώρα» για τους επισκέπτες, όπως λουλούδια, βιολογικά φρούτα και λαχανικά, βιολογικό λίπασμα, παιδικές εκδόσεις κ.α.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν, με τις ποδιές μας και τα εργαστηριακά γάντια (θα έχουμε περίσσια για όσουν δεν έχουν) να δείξουμε έμπρακτα τα ενδιαφέρον μας για την πολή και το περιβάλλον γενικότερα.

Ραντεβού λοιπόν των Χημικών για το περιβάλλον Κυριακή 5/6 ώρα 10:30 στον προμαχώνα Αγ. Ανδρέα (Μηχανολογικό) με τις ποδιές μας και τα γάντια μας!!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου