Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΕΕΧ ΠΤ Κρήτης, προγραμματισμός δραστηριοτήτων



Αγαπητοί συνάδελφοι

            Την προηγούμενη τριετία έγινε προσπάθεια, πάρθηκαν πρωτοβουλίες, οι οποίες να συντελούν στην αναβάθμιση της λειτουργίας, της παρουσίας και του ρόλου του ΠΤ Κρήτης της ΕΕΧ. Θεωρώ πως σε ένα σημαντικό βαθμό η προσπάθεια ήταν θετική. Υπάρχουν όμως ζητήματα για τα οποία δεν έγινε δυνατό να προχωρήσουν λύσεις ή άλλα για τα οποία έγιναν ελάχιστα. Ένα τέτοιο ζήτημα είναι τα επαγγελματικά όπου παρότι υπήρξε προσπάθεια 2 φορές δεν έγινε δυνατό να ολοκληρωθεί και να παραχθεί κάποιο αποτέλεσμα χρήσιμο.
            Η επόμενη τριετία θα είναι αρκετά πιο δύσκολη. Βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα μιας κρίσιμης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας που επιδρά, αρνητικά δυστυχώς, στην λειτουργία του συλλόγου, στην εξέλιξη μας ως χημικοί. Αναμφίβολα  υψώνονται σήμερα τεράστια εμπόδια εύρεση επαγγελματικής απασχόλησης των νέων συναδέλφων. Ο δημόσιος τομέας έχει ουσιαστικά κλείσει για τα επόμενα χρόνια και στον ιδιωτικό τομέα επικρατεί στασιμότητα. Εμείς σαν σύλλογος έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τους συναδέλφους με διάφορους τρόπους και να αναδεικνύουμε την συλλογική δράση ως τρόπο συγκροτημένης παρέμβασης στο δυσμενές περιβάλλον που ζούμε.
Στα πλαίσια αυτά πρέπει:
1. Να ενημερώνουμε έγκαιρα και ουσιαστικά όλους τους συναδέλφους
2. Να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους νέους συναδέλφους στον προσανατολισμό τους στην αγορά εργασίας .
3. Να οργανώνουμε δράσεις επιμορφωτικού χαρακτήρα σε όλους τους τομείς της Χημείας
4. Να έχουμε ουσιαστική και άμεση παρέμβαση σε θέματα που εμπλέκεται η Χημεία στην κοινωνία
Θα πρέπει με τις οργανωμένες μας ενέργειες να δώσουμε αξία στην κάρτα μέλους της ΕΕΧ, ώστε ο κάθε χημικός να επιδιώκει να είναι οικονομικά  τακτοποιημένος και να μπορεί να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα αυτών των ενεργειών. 


ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Γραφεία-Δραστηριότητες-Λειτουργία
 Την προηγούμενη τριετία έγιναν σημαντικά βήματα. Τα γραφεία άλλαξαν όψη. Έχοντας αξιοπρεπή εικόνα έγινε δυνατό να οργανωθούν εκδηλώσεις και επιμορφωτικές δράσεις. Δεν επετεύχθη όμως ο αρχικός στόχος που ήταν τα γραφεία να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τους χημικούς. Μια ζεστή γωνιά που ο κάθε χημικός θα μπορούσε να ενημερωθεί, να συζητήσει, να ψυχαγωγηθεί, να επιμορφωθεί. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την αναβάθμιση του χώρου μας. Έτσι προτείνονται:
Διαμόρφωση Γραφείων
i. Διαμόρφωση – αλλαγή του δαπέδου
ii. Επιδιόρθωση φρεατίων
iii. Βάψιμο του εξωτερικού τοίχου
iv. Διαμόρφωση χώρου για την λειτουργία επιστημονικού καφενείου «scientific café»
v. Επιδιόρθωση και λειτουργία της εξωτερικής φωτεινής πινακίδας
Λειτουργία Βιβλιοθηκών
i. Η ενεργοποίηση της λογοτεχνικής βιβλιοθήκης και ο περαιτέρω εμπλουτισμός της
ii. Η ουσιαστική έναρξη επιστημονικής βιβλιοθήκης, στην οποία να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της.
iii. Ορισμός υπευθύνου λειτουργίας και ανάπτυξης των βιβλιοθηκών
Ψυχαγωγικές δραστηριότητες
i. Προβολές ταινιών, είτε επιστημονικού χαρακτήρα – ντοκιμαντέρ, είτε καθαρά ψυχαγωγικές
ii. Οργάνωση δραστηριοτήτων σε τακτική βάση που να απευθύνονται στην κοινότητα των χημικών όπως σκάκι, πινγκ-πονγκ, εκμάθηση χορού κ.α.
iii. Συνέχιση των ανοιχτών συναντήσεων της 1ης Παρασκευής του μήνα. Συγκεκριμένα για το 2013 προτείνονται οι παρακάτω ημερομηνίες: 1/3, 5/4, 7/6, 8/7, 7/10, 4/11, 2/12

Επιστημονικές, επιμορφωτικές και εκλαϊκευμένες ομιλίες-εκδηλώσεις
i. Επιμορφωτικές ομιλίες που να απευθύνονται σε συναδέλφους και φοιτητές με διάφορα θέματα όπως: Αναλυτικές τεχνικές, διδακτική της Χημείας, Περιβάλλον-Περιβαλλοντική εκπαίδευση, Κλινική Χημεία, Χημεία και καλλυντικά, Χημεία και νέα υλικά κ.α.
Ακόμα θα μπορούσαν να παρουσιάζονται επιστημονικές εργασίες συναδέλφων
Θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας κύκλος ομιλιών 1 κάθε μήνα ίσως ο οποίος να ανανεώνεται κάθε 4 μήνες. Έτσι θα γνωρίζουν οι συνάδελφοι τις ομιλίες που πρόκειται να ακολουθήσουν και θα μπορούν να προγραμματίζουν τον χρόνο τους καλύτερα.
ii. Εκλαϊκευμένες-επιστημονικές ομιλίες ανοιχτές στο ευρύ κοινό, στα πλαίσια της λειτουργία επιστημονικού καφενείου (scientific café). Στο ίδιο πλαίσιο λειτουργίας με τις επιμορφωτικές ομιλίες να υπάρχει μια ομιλία τον μήνα και η ανανέωση να γίνεται πάλι ανά 4μηνο. Υπάρχει τεράστιος κατάλογος με θέματα που θα μπορούσαν να προταθούν: Χημεία των αρωμάτων, Η ιστορία της ατμόσφαιρας-κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα, Η μπύρα και τα μυστικά της, Η χημεία πίσω από την εξιχνίαση εγκλημάτων, Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τα πρόσθετα Ε; Φαρμακείο ο…κήπος μου, Χημεία κλειδί στην ανάπτυξη της κοινωνία μας, Φτιάχνω το κρασί μου κ.α.



Επικοινωνία-Μητρώο
Επικοινωνία
Ένα σημαντικό κομμάτι που έχει διπλό χαρακτήρα και σημασία είναι αυτό της επικοινωνίας μεταξύ μας αλλά και προς τα έξω. Είναι σημαντικό υπάρχει αλληλεπίδραση κύρια φυσικά μεταξύ των συναδέλφων και της ΔΕΠΤ αλλά και των ομάδων δουλειάς που θα λειτουργήσουν γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε επιτυχία σε ότι σχεδιάζεται.
Ηλεκτρονικά μέσα
Την προηγούμενη τριετία έγιναν σημαντικά βήματα, όπως η ενεργοποίηση της ιστοσελίδας (www.eex-crete.gr) , η έναρξη και η δημιουργία του blog (eex-crete.blogspot.com), αλλά και η παρουσία του ΠΤ Κρήτης στο χώρο κοινωνικής δικτύωσης facebook με την ομάδα (αριθμεί 656 μέλη) και το προφίλ (αριθμεί 287 φίλους). Παράλληλα λειτούργησε δοκιμαστικά το φόρουμ ανταλλαγής απόψεων (eex-crete.activeboard.com). Πιστεύω πως η παρουσία μας στο φβ είναι σημαντική και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και απλά. Υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και δημοσιοποίησης γεγονότων όπως επίσης η δυνατότητα μεταφοράς αρχείων. Το φόρουμ έχει 17 εγκεκριμένους χρήστες, μικρός αριθμός σε σχέση με τα μέλη του ΠΤ Κρήτης. Σίγουρα μπορεί να αποτελέσει μέσο διαλόγου όμως είναι αναγκαίο να εγγραφεί μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων.
Προτείνεται για την καλύτερη διαχείριση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας να ορισθεί ένας ή μια ομάδα που να συντονίζουν.
Μητρώο
Ένα από τα πλέον σημαντικά πράγματα που πρέπει να γίνουν είναι η εκκαθάριση του μητρώου μελών και η επικαιροποίηση των στοιχείων που έχουμε στην διάθεση μας. Παράλληλα θα πρέπει να επικαιροποιηθεί η λίστα με τα e-mails, με στόχο να έχουμε απ’ όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους. Ίσως είναι από τα πρώτες ενέργειες που πρέπει να γίνουν
Προτείνεται και εδώ να ορισθεί μια ομάδα συναδέλφων που να ασχοληθούν συστηματικά με το θέμα.
Ενημερωτικό δελτίο (Newsletter)
Προτείνεται η «έκδοση» ενός ηλεκτρονικού τύπου περιοδικού – ενημερωτικού δελτίου. Το δελτίο θα εκδίδεται 3 φορές τον χρόνο και θα μπορούσε να περιέχει ένα-δύο άρθρα, ανταπόκριση-απολογισμό των πεπραγμένων του προηγούμενου τετραμήνου και προγραμματισμό των δράσεων του επόμενου.
Για την παραγωγή του προτείνεται να ορισθεί μια ομάδα που θα αναλάβει να συλλέγει το αναγκαίο υλικό.

Λειτουργία ΠΤ
Για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και αποδοτικά το ΠΤ δεν είναι δυνατόν η λειτουργία του να περιορίζεται στις δραστηριότητες της ΔΕΠΤ. Η ΔΕΠΤ πρέπει να παίξει ένα συντονιστικό-οργανωτικό ρόλο και συνάδελφοι εκτός των μελών της ΔΕΠΤ να συμμετάσχουν ενεργά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων.
Προτείνεται έτσι η λειτουργία των παρακάτω εθελοντικών ομάδων οι οποίες θα είναι ανοιχτές στην συμμετοχή των συναδέλφων που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην λειτουργία και στην ανάπτυξη του έργου του ΠΤ
1. Εθελοντική ομάδα Δυτικής Κρήτης
Χωρίς να παραβιάζεται το ενιαίο του ΠΤ Κρήτης είναι αναγκαίο θεωρώ για καλύτερο συντονισμό των δράσεων μας στα Χανιά και το Ρέθυμνο αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό συναδέλφων  κυρίως στα Χανιά να δημιουργηθεί μια εθελοντική ομάδα Δυτικής Κρήτης.
2. Εθελοντική ομάδα εργασιακών θεμάτων
Τα εργασιακά είναι ένα πεδίο στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα το επόμενο διάστημα. Είναι το πεδίο που ενδιαφέρει πρώτιστα τους συναδέλφους και εμείς πρέπει να δραστηριοποιηθούμε με ένταση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Προτείνεται η δημιουργία (η συνέχιση ουσιαστικά) μιας εθελοντικής ομάδας στο συγκεκριμένο τμήμα.
3. Εθελοντική ομάδα τροφίμων-περιβάλλοντος
Είναι ένα πεδίο που έχει ιδιαίτερη σημασία και για την κοινωνία. Η ομάδα θα βοηθήσει στο σχεδιασμό και την οργάνωση των παρεμβάσεων μας, στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και στην παραγωγή θέσεων σε διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με αυτούς τους τομείς.
4. Εθελοντική ομάδα παιδείας-χημικής εκπαίδευσης
Στο ιδιαίτερο κομμάτι της χημικής εκπαίδευσης με τα τεράστια προβλήματα απαιτείται η δυναμική και συντονισμένη παρουσία μας με στόχο την πίεση για καλύτερη παρουσία του μαθήματος της χημείας αλλά και αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων.
Η επιτροπή παιδείας που υπήρχε και παλαιότερα έχει δείξει πραγματικά σπουδαίο έργο και πιστεύουμε πως θα συνεχίσει αντίστοιχα.
5. Εθελοντική ομάδα νέων χημικών
Οι νέοι χημικοί αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι του συνολικού αριθμού των χημικών της Κρήτης. Είναι και το κομμάτι που έχει ανάγκη περισσότερο την οργανωμένη συλλογική δράση. Θεωρώ πως πρέπει οι νέοι χημικοί να έχουν έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό ρόλο στην λειτουργία του ΠΤ να αναλάβουν οι ίδιοι πρωτοβουλία να προτείνουν και να υλοποιούν.
Με βάση τον νόμο λειτουργίας της ΕΕΧ όλοι οι απόφοιτοι είναι υποχρεωμένοι να εγγράφονται. Μπορούμε να μετατρέψουμε αυτή την υποχρέωση σε ουσιαστικό πλεονέκτημα αυξάνοντας την συμμετοχής μας και εμπλουτίζοντας την δράση μας με ιδέες και καλύτερη οργάνωση.
Ανοίγοντας λίγο ακόμα πιστεύω πως μέσω της ομάδας των νέων χημικών θα υπάρχει η δυνατότητα καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών Χημείας και της ΕΕΧ στους οποίους πιστεύω πως πολύ νωρίς ίσως και από το 2ο έτος θα πρέπει να τίθενται σε γνώση των φοιτητών στοιχεία που αφορούν την μετέπειτα πορεία τους ως επαγγελματίες πλέον, ως χημικοί. Αυτό είναι υποχρέωση δική μας σαν επαγγελματικός- επιστημονικός σύλλογος. Σαυτή την βάση θα μπορούσαμε να επικοινωνούμε και να αναπτύξουμε από κοινού πια δράσεις.

Προτείνεται ακόμα να προχωρήσουμε στην δυνατότητα συνεδριάσεων της ΔΕ μέσω skype, ώστε να αποφύγουμε την μετακίνηση και κατά συνέπεια να έχουμε το αντίστοιχο οικονομικό όφελος.


ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Στο θέμα αυτό το ΠΤ οφείλει να δώσει έμφαση την επόμενη τριετία. Πιστεύω πως θα προκύψουν προτάσεις και μέσα από τις συναντήσεις της ομάδας για τα  εργασιακά. Σίγουρα όμως εμείς πρέπει να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τους συναδέλφους και στην αναζήτηση εργασίας αλλά και στα προβλήματα που προκύπτουν στο εργασιακό τους περιβάλλον.
Έτσι προτείνονται πέραν της δημιουργίας ομάδας με αντικείμενο τα εργασιακά
1. Καταγραφή της υπάρχουσας νομοθεσίας όπου αυτή αφορά εργασιακά τους χημικούς. Δυνατότητα στήριξης των συναδέλφων σε περιπτώσεις ανάλογες
2. Διερεύνηση της πορείας του Προεδρικού διατάγματος για τα επαγγελματικά δικαιώματα των χημικών. Κατοχύρωση στην πράξη των όσων αναφέρονται για  τους χημικούς διεκδικώντας την θέση μας στους αντίστοιχους τομείς
3. Να προχωρήσει η επιχειρούμενη και στο παρελθόν διερεύνηση της αγοράς και χαρτογράφηση των θέσεων εργασίας χημικών στην Κρήτη. Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού θα γίνει λεπτομερής καταγραφή αξιοποιώντας διάφορες λίστες είτε από επιμελητήρια, είτε από συλλόγους ή την λίστα πρακτικής του Τμήματος Χημείας. Στόχος θα είναι η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων η οποία θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
4. Λειτουργία ειδικού ιστολόγιου (υπάρχει η δυνατότητα σε συνεργασία με εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών –λογισμικού) στο οποίο θα μπορούν να αναρτώνται μίνι βιογραφικά συναδέλφων από τους ίδιους τους συναδέλφους. Το ιστολόγιο αυτό θα είναι στην διάθεση των διαφόρων επιχειρήσεων ώστε να μπορούν να επιλέξουν  συνάδελφο προς εργασία. Παράλληλα στο ίδιο ιστολόγιο θα αναρτώνται θέσεις εργασίας, αφού ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση θέσεων και επιχειρήσεων.
5. Ανάπτυξη δράσεων ενημερωτικών και επιμορφωτικών που να αναδεικνύουν την πολυμορφικότητα του επαγγέλματος του χημικού
Α. Το επάγγελμα του χημικού σήμερα
Β. Το μέλλον της χημικής βιομηχανίας στην Ελλάδα
Γ. Χημεία και επιχειρηματικότητα
Επίσης προτείνεται η διοργάνωση το επόμενο διάστημα σεμιναρίου επιχειρηματικής δράσης
6. Στήριξη των νέων συναδέλφων-μελλοντικών συναδέλφων
Αυτό μπορεί να γίνει είτε με επισκέψεις 3ετών φοιτητών σε διάφορους εργασιακούς χώρους, είτε με ενημερωτικές ομιλίες από συναδέλφους σε συγκεκριμένους τομείς στον
Θα μπορούσε να οργανωθεί μια  εκδήλωση με συμμετοχή διαφόρων επιχειρήσεων όπου θα προβάλλονται οι δραστηριότητες τους στο κάθε αντικείμενο (π.χ. με μορφή poster)

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
1. Διοργάνωση σεμιναρίου στα γραφεία μας σχετικά με τα πρότυπα συστήματα διαχείρισης με έμφαση στα τρόφιμα
2. Διοργάνωση Σεμιναρίου Αέριας Χρωματογραφίας – Φασματομετρίας Μάζας
Το σεμινάριο θα απευθύνεται σε φοιτητές και νέους συναδέλφους και στόχο έχει να δώσει πληροφορίες τεχνικού χαρακτήρα και στοιχεία επίλυσης προβλημάτων κατά τον χειρισμό αυτής της τεχνικής.
3. Διοργάνωση Ημερίδας σχετικά με την διδασκαλία της Χημείας
Σε συνεργασία με την Επιτροπή Παιδείας της ΕΕΧ και με το συνέδριο για την Διδακτική που οργανώθηκε αρχές Δεκέμβρη προτείνεται η οργάνωση ημερίδας για την διδασκαλία της Χημείας στην Μ.Ε. στα Χανιά και στο Ηράκλειο
4. Διοργάνωση ημερίδας που να απευθύνεται σε νέους συναδέλφους σχετικά με το ελαιόλαδο
5. Προτείνεται ακόμα να οργανώσουμε και επιμορφωτικές δράσεις με την μορφή των webminars, στις οποίες θα μπορούσαν με ένα μικρό κόστος (π.χ. 2€), να συμμετέχουν συνάδελφοι όχι μόνο από το Ηράκλειο, αλλά  και από άλλες περιοχές. Έτσι μπορεί να γίνει μια  επιλογή για 2-3  θέματα που να οργανωθούν αποκλειστικά ως webminars.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
1. Έμφαση στην οργάνωση δραστηριοτήτων στην εβδομάδα Χημείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας.
Διοργάνωση γιορτής της Χημείας στην πλατεία Αστόρια με
Α. Πειράματα
Β. Πόστερς για εφαρμογές της χημείας
Γ. Υλικό από το Τμήμα Χημείας
2. Διοργάνωση ημερίδας για το περιβάλλον και την περιβαλλοντική εκπαίδευση
Η εκδήλωση μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τα ΚΠΕ. Ήδη υπάρχει σχετική πρόταση από την συνάδελφο Αρχοντάκη. Προτείνεται να γίνει στα Χανιά.
3. Διοργάνωση διημερίδας μία φορά τα 3 χρόνια αντικείμενο ένα επιστημονικό θέμα που σχετίζεται με την τοπική παραγωγή και οικονομία. Η διοργάνωση να γίνεται σε συνεργασία με τα τοπικά ακαδημαϊκά ιδρύματα (Πανεπιστήμιο. Πολυτεχνείο, ΤΕΙ). Θα λειτουργεί ως ένα μίνι συνέδριο και θα έχει και καθαρά επιστημονικές προσεγγίσεις αλλά και περισσότερο εκλαϊκευμένες που θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό.
4. Έναρξη λειτουργίας μαθημάτων Χημείας στα γραφεία μας
5. Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης στα γραφεία μας με θέμα «Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων»
6. Οργάνωση, πιθανόν και σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας (για παροχή υλικών και συμμετοχή ανθρώπων) και με τα ΕΚΦΕ, επισκέψεων σε σχολεία και παρουσίαση εντυπωσιακών πειραμάτων Χημείας.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Προτείνεται το ΠΤ να έλθει σε επαφή με διάφορες εταιρείες ώστε να απολαμβάνουμε ως χημικοί μια έκπτωση στις υπηρεσίες - προιόντα που προσφέρουν (πχ εταιρείες όπως: Χαλκιαδάκης, Κύβος, Δοκιμάκης, Τεχνόπολις, ΕΚΟ, Παγκρήτια Υγεία, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσών ).
2. Παροχή δωρεάν συνδρομής των μελών του Π.Τ Κρήτης στο περιοδικό Journal of Chemical Education της American Chemical Society. Το περιοδικό Journal of Chemical Education είναι γενικής φύσης, με εκπαιδευτικά θέματα από την Μ.Ε. και από προπτυχιακό πανεπιστημιακό επίπεδο.
3. Κοπή πίτας, στα γραφεία μας. Ζωντανή μουσική και κλήρωση λαχνών για την οικονομική στήριξη του ΠΤ.
4. Αποστολή ενημερωτικής επιστολής στους συναδέλφους που να τους εξηγεί την ανάγκη της σταθερής καταβολής της συνδρομής τους. Την ενημέρωση για το γεγονός της μείωσης της συνδρομής στα 40€, αλλά επίσης της έκπτωση κατά 20% των παλαιότερων οφειλών.

Αγαπητοί συνάδελφοι
Είναι φανερό πως για να σχεδιασθούν και να υλοποιηθούν οι όποιες ενέργειες απαιτείται η συμμετοχή όλων μας. Αναμφίβολα έγιναν βήματα σημαντικά την προηγούμενη περίοδο, όμως απέχουμε πολύ από το να έχουμε ένα σύλλογο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και να καλύπτει τις προσδοκίες μας. Ας δώσουμε σήμερα το παρόν στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση, ας συμμετάσχουμε ενεργά, αφήνοντας στην άκρη την γκρίνια και την μιζέρια και παίρνοντας τις πρωτοβουλίες εμείς οι ίδιοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου