Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Εκλογές ΕΕΧ 2015Αγαπητοί συνάδελφοι

την Κυριακή 1η Νοέμβρη οι χημικοί συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία και αποφασίζουμε για τις νέες διοικήσεις σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Είναι σπουδαία στιγμή στην οποία έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε εμείς οι ίδιοι την δικιά μας πινελιά στην ΕΕΧ της επόμενης τριετίας επιλέγονται τους συναδέλφους που εμπιστευόμαστε περισσότερο.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι οικονομικά τακτοποιημένοι συνάδελφοι (μέχρι και την ημέρα των εκλογών) οι οποίοι έχουν εγγραφεί στην ΕΕΧ έως το αργότερο τις 13/9/2015
Εξόφληση συνδρομών μπορεί να γίνει είτε απ' ευθείας στα γραφεία μας κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 6-9 μμ, είτε με κατάθεση στον λογαριασμό του ΠΤ Κρήτης ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π.Τ. ΚΡΗΤΗΣ 775 - 00 - 2002 - 002411 ALFA BANK αναγράφοντας όνομα και αιτιολογία. Ακόμα εξόφληση μπορεί να γίνει όπως περιγράφεται παρακάτω στις οδηγίες της ΚΕΦΕ και με τηλεφωνική χρέωση (στο 210-3821524-στην οικονομική υπηρεσία της ΕΕΧ) της πιστωτικής τους κάρτας (Diners, Visa, Mastercard)

ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΎΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΠΤ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ 6948785053 ή ΜΕ MAIL ΣΤΟ eexkritis@yahoo.com

Ψηφίζουμε σε δύο κάλπες. Στην μία επιλέγουμε την διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης. Στις εκλογές της 1ης Νοέμβρη υπάρχει ΈΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο που συμμετέχουν οι παρακάτω συνάδελφοι:

ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ τ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΛΙΟΝΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ τ. ΠΑΝΤΕΛΗ 
ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ τ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 
ΜΠΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ τ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΕΝΤΑΡΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ τ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ τ. ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΣΤΑΥΡΑΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τ. ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟΥΡΝΑΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ τ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ


Παράλληλα συμμετέχουν σε διάφορα ψηφοδέλτια για την κεντρική διοίκηση συνάδελφοι από το ΠΤ Κρήτης:
Με το ψηφοδέλτιο της ΕΚΜ-ΠΑΣΚ-ΑΧ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΠΑΛΑΣΚΑ-ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΕΙΡΗΝΗ
Με το ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Χημικών
ΣΤΑΥΡΑΚΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΚΙΧΗ
ΜΠΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Με το ψηφοδέλτιο της Χημικής Αντίδρασης
ΠΕΝΤΑΡΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ


Παρακάτω αναφέρεται η εγκύκλιος της ΚΕΦΕ:
1.  Η Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ), βάσει του άρθρου 16 του Νόμου 1804/88, αποφάσισε και καλεί τα μέλη της ΕΕΧ ολόκληρης της χώρας να προσέλθουν την Κυριακή 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015 από τις 8 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ., σε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή των παρακάτω αιρετών μελών των Κεντρικών και Περιφερειακών Οργάνων Διοίκησης της Ε.Ε.Χ. στα γραφεία των Περιφερειακών Τμημάτων που ανήκουν  (ΑΘΗΝΑ - Κάνιγγος 27, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Αριστοτέλους 6, ΠΑΤΡΑ - Μαιζώνος 211, ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Επιμενίδου 19,  ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Τμήμα Χημεία Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  ΒΟΛΟΣ -Σκενδεράνη 2, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - Μάρκου Μπότσαρη 7, ΜΥΤΙΛΗΝΗ - Ηλία Βενέζη 1, ΡΟΔΟΣ - Κλ. Πέππερ 1).
Η θητεία όλων των μελών των Οργάνων Διοίκησης είναι τριετής, αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2016 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2018.
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΧ
Α. Εξήντα  (60) μέλη για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ)
Β. Τρία  (3) μέλη για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο
Γ. Έξι  (6) μέλη για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο
Δ. Πέντε (5) μέλη για την Ελεγκτική Επιτροπή  (Ε.Ε.)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΧ
Α. Επτά  (7)  μέλη για τη Διοικούσα Επιτροπή Περιφερειακού Τμήματος  (Δ.Ε.Π.Τ.)
Β. Τρία (3)  μέλη για την Τοπική Ελεγκτική Επιτροπή   (Τ.Ε.Ε.)
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ έχουν όλα τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, που γράφτηκαν στην ΕΕΧ μέχρι και τις 13/9/2015.Οικονομικώς τακτοποιημένα είναι τα μέλη που έχουν εκπληρώσει το σύνολο των οικονομικών τους υποχρεώσεων, μεταξύ άλλων και με τηλεφωνική χρέωση (στο 210- 3821524 - στην Οικονομική Υπηρεσία της ΕΕΧ) της πιστωτικής τους κάρτας (Diners,Visa, Mastercard), μέχρι και το 2015. Οικονομική  τακτοποίηση μπορεί να γίνει το αργότερο μέχρι και την ημέρα των εκλογών, αλλά στην περίπτωση αυτή  απαιτείται η επίδειξη της απόδειξης πληρωμής στην Τοπική Εφορευτική Επιτροπή.
Για όσα μέλη ψηφίσουν αυτοπροσώπως στην έδρα του Περιφερειακού τους Τμήματος απαιτείται η επίδειξη ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ   ή   ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ   ή   ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ   ΜΕΛΟΥΣ   Ε.Ε.Χ.
Για τη διευκόλυνση του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών, τα μέλη παρακαλούνται να προσκομίσουν οποιοδήποτε έγγραφο βεβαιώνει την καταβολή της συνδρομής του 2015 (ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ  ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ, ΑΠΟΔΕΙΞΗ  ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΚΛΠ.).

2. Επιπλέον η ΣτΑ, βάσει του άρθρου 16 του Νόμου 1804/88, αποφάσισε τη διεξαγωγή ψηφοφορίας με αλληλογραφία, σύμφωνα με τα άρθρα 5 και 15 του Κανονισμού Εκλογής των Αιρετών Μελών των Οργάνων Διοίκησης της ΕΕΧ.  Επομένως όσα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη επιθυμούν να ψηφίσουν με αλληλογραφία θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το έντυπο υλικό που τους έχει αποσταλεί ή να το προμηθευτούν αυτοπροσώπως, σε περίπτωση που δεν τους αποσταλεί, από τα ανωτέρω γραφεία των Περιφερειακών Τμημάτων και να ακολουθήσουν την παρακάτω  διαδικασία:
Α. Να διαλέξουν τα 3 ψηφοδέλτια που επιθυμούν: δύο μεγάλα (μέγεθος Α4) με τους υποψήφιους για τα Κεντρικά Όργανα Διοίκησης της ΕΕΧ (ένα για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων και ένα για τα Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή) και ένα μικρό (μέγεθος Α5) με τους υποψηφίους για τα Όργανα του Περιφερειακού τους Τμήματος (Διοικούσα Επιτροπή Περιφερειακού Τμήματος, Τοπική Ελεγκτική Επιτροπή).
Να βάλουν σταυρούς (για τα κεντρικά όργανα διοίκησης το μέγιστο μέχρι 18 για τη ΣτΑ, 3 για το Α/θμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, 6 για το Β/θμιο  Πειθαρχικό Συμβούλιο, 5 για την  Ε.Ε. και για τα περιφερειακά όργανα διοίκησης μέχρι 3 για τη Δ.Ε.Π.Τ. και 3 για την Τ.Ε.Ε.) στους υποψηφίους που προτιμούν, να τα διπλώσουν, να τα βάλουν στουςαντίστοιχους αδιαφανείς λευκούς φακέλους με τη σφραγίδα της ΕΕΧ και να τους κλείσουν καλά.
Β. Στη συνέχεια θα πρέπει να πάνε αυτοπροσώπως σε ένα Αστυνομικό Τμήμα ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) ή Προξενείο ή Πρεσβεία και να ζητήσουν την επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής τους στο πληρεξούσιο, που προηγουμένως έχουν συμπληρώσει και το οποίο (για καλύτερη εξασφάλιση) βρίσκεται στο πίσω μέρος του μεγάλου φακέλου. Κατόπιν θα πρέπει να τοποθετήσουν τους δυο κλειστούς λευκούς φακέλους με τη σφραγίδα της ΕΕΧ (που περιέχουν τα ψηφοδέλτια) και φωτοτυπία των δύο όψεων της ταυτότητας τους (ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία για το γνήσιο της ψηφοφορίας) στο μεγάλο φάκελο (με το τυπωμένο πληρεξούσιο), που σαν διεύθυνση γράφει:

Π Ρ Ο Σ  το Γενικό Γραμματέα του Περιφερειακού Τμήματος     ….  (όνομα - επώνυμο)
                                                Για  τις  εκλογές  της  1ης  Νοεμβρίου 2015
                                           Διεύθυνση  &  Έδρα  του  Περιφερειακού  Τμήματος,
να τον κλείσουν και να ζητήσουν τη  σφράγιση του φακέλου με τη σφραγίδα της Υπηρεσίας στο σημείο επικόλλησης.

Με αυτόν τον τρόπο βεβαιώνεται ταυτοχρόνως η αυτοπρόσωπη προσέλευση του υπογράφοντος, το γνήσιο της υπογραφής του, η μυστικότητα, αλλά και το  απαραβίαστο της ψηφοφορίας. ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Σε περίπτωση μη επικύρωσης σε ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα ή Πρεσβεία ή Προξενείο ή χωρίς φωτοτυπία ταυτότητας η επιστολική ψήφος ακυρώνεται.  Η φωτοτυπία της ταυτότητας μετά από έλεγχο καταστρέφεται από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
Γ. Τέλος θα πρέπει να διασφαλίσουν την αποστολή και έγκαιρη παραλαβή (το αργότερο μέχρι τις 3 μ.μ. του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου 2015) του μεγάλου φακέλου από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα του Περιφερειακού Τμήματος. Ο φάκελος αυτός μπορεί να αποσταλεί συστημένος (με ταχυδρομείο ή courrier) ή να παραδοθεί με απόδειξη στο Γενικό Γραμματέα του Περιφερειακού Τμήματος είτε προσωπικά, είτε από  εξουσιοδοτημένο συγγενή πρώτου βαθμού συγγενείας.
Οι φάκελοι της ψηφοφορίας με αλληλογραφία παραδίδονται με απόδειξη από το Γενικό Γραμματέα του Περιφερειακού Τμήματος στον Πρόεδρο της Τοπικής Εφορευτικής Επιτροπής (Τ.ΕΦ.Ε.) λίγο πριν από το τέλος της ψηφοφορίας και αποσφραγίζονται από την Τ.ΕΦ.Ε. μετά τη λήξη της ψηφοφορίας των μελών που θα προσέλθουν αυτοπροσώπως.
Οποιοδήποτε μέλος μπορεί να εξουσιοδοτήσει συνάδελφο, μέλος της Ε.Ε.Χ., της εμπιστοσύνης του ή να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Τ.ΕΦ.Ε. για να ελέγξει την παράδοση του φακέλου του στην Τ.ΕΦ.Ε.ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΩΣ ΣΤΑ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΨΕΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΘΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου