Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Το επιστημονικό καφένειο του Π.τ. Κρήτης της Ένωσης Χημικών

Μετά από μια μικρή περίοδο διακοπής οι εκδηλώσεις του  Επιστημονικού Καφενείου του Περιφερειακού τμήματος Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών συνεχίζονται.
Οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στα πλαίσια του Επιστημονικού Καφενείου αποτελούν εξωστρεφείς δράσεις του Πτ Κρήτης που στόχο έχει να μεταφέρει με επιστημονικά ορθό αλλά και παράλληλα εκλαϊκευμένο τρόπο διάφορα σημαντικά θέματα που εμπλέκεται η Χημεία, στους πολίτες του Ηρακλείου και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται.

 Εικόνα από παλιότερη εκδήλωση με το καθηγητή κ. Ρίζο


Οι εκδηλώσεις αυτές δεν έχουν την τυπική λειτουργία που έχουν οι κλασικές ομιλίες. Γίνονται ως μια ελεύθερη παρουσίαση συζήτηση που στοχεύει στο να απαντήσει στα ερωτήματα των συμμετεχόντων και να μεγιστοποιήσει στο τέλος το όφελος όσων συμμετέχουν. Παράλληλα οι προσκεκλημένοι μας μπορούν να πιουν ένα ποτήρι κρασί ή ένα καφέ


Η συνάδελφος Σοφία στο πάγκο του καφενείου με τα ποτά-αναψυκτικά


Και μετά το πέρας της ομιλίας παίζουμε και ένα πιγκ-πογκ


Έτσι την Παρασκευή 26 Μαίου 2017 στις 8.30 το βράδυ στα γραφεία του Πτ Κρήτης οργανώνεται η πρώτη από μια σειρά ομιλιών.
Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του τμήματος Χημείας του ΠΚ κ. Θανάσης Κουτσολέλος και το θέμα θα είναι "Τα χρωμοφόρα της ζωής σε ενδιαφέρουσες εφαρμογές-μετατροπές"

Επόμενη εκδήλωση του Επιστημονικού Καφενείου θα είναι την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 με την ομιλία του καθηγητή του τμήματος Χημείας κ. Κώστα Δημάδη και τίτλο "Φάρμακα κατά της οστεοπόρωσης"

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σεπτέμβριο το δε πρόγραμμα για όλο το διάστημα μέχρι το τέλος του 2017 θα ανακοινωθεί σύντομα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου