Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Συγκρότηση ΔΕΠΤ Κρήτης

Αγαπητοί συνάδελφοι, 
στις 15/12/2018, στα γραφεία του Π.τ. Κρήτης, συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοικούσα επιτροπή.
Η σύνθεση έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Κουβαράκης Αντώνης
Γεν. Γραμματέας: Σταυρακαντωνάκης Γιώργος
Αντιπρόεδρος: Σκουληκάρη Εμμανουέλα
Ταμίας: Πεντάρης Ευτύχιος
Μέλος: Μπίνας Βασίλης
Είναι σίγουρα όχι ευχάριστο που η ΔΕΠΤ δεν είναι πλήρως συμπληρωμένη με τα 7 μέλη που απαιτείται για να λειτουργήσει. Είμαστε όμως βέβαιοι πως αρκετοί συνάδελφοι που ζουν και εργάζονται στην Κρήτη θα σταθούν δίπλα μας με ιδέες και ενεργητικότητα ώστε το ΠΤ Κρήτης να εκκινήσει την νέα περίοδο δημιουργικά.


Φώτο: Κοπή πίτας στα γραφεία μας

Εμείς θα δώσουμε την δική μας μάχη για να παραδώσουμε μετά από 3 χρόνια ένα ΠΤ που να ενδιαφέρει και να αποτελεί σημείο αναφοράς για όσον τον δυνατόν περισσότερους χημικούς στην Κρήτη. Γνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη προσπάθεια στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας σε αυτή την χώρα. Όμως ξέρουμε ότι δεν θα είμαστε μόνοι: Στην προσπάθεια μας αυτή ζητούμε την ενεργό συμμετοχή όλων των συναδέλφων, νέων και παλαιών. Μέσα από την κοινή προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε πολλά! Βασικός στόχος είναι να στηρίξουμε τους νέους συναδέλφους, αλλά και οι ίδιοι να δώσουν το δικό τους βηματισμό στο ΠΤ.
Απευθυνόμαστε λοιπόν κυρίως στους νέους συναδέλφους, μεταπτυχιακούς (αλλά και προπτυχιακούς) και τους ζητούμε να συμμετέχουν ενεργά. Να στηρίξουν και να λειτουργήσουν οι ίδιοι τον επιστημονικό σύλλογο στον οποίο ανήκουν. Η συνεισφορά τους είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων που δεν είναι άλλοι παρά η εξυπηρέτηση των δικών τους αναγκών. Στηρίζοντας την ΕΕΧ, στηρίζουν τους ίδιους τους τους εαυτούς.
Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους ζητούμε να σταθούν δίπλα μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της Χημείας και των Φυσικών επιστημών. Γνωρίζουμε και είμαστε διαρκώς θεατές μια συνεχούς προσπάθειας από μεριά του  υπουργείου για υποβάθμιση και συρρίκνωση της διδασκαλίας της Χημείας. Βιώνουμε και βιώνεται μια ασύμμετρη κατανομή στις τάξεις του Λυκείου του εκπαιδευτικού περιεχομένου του μαθήματος που δημιουργεί στρεβλώσεις αλλά και ενδεχόμενα 'άσχημες προοπτικές.
Η δική σας συμμετοχή είναι σημαντική για μπορέσουμε να πείσουμε τους υπεύθυνους του υπουργείου για τα πιθανά λάθη και να προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα.
Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους που μάχονται καθημερινά στους τομείς εφαρμογής της Χημείας, τρόφιμα, (κρασί, λάδι, νερό, αναλύσεις), στις υπηρεσίες ποιότητας, στην βιομηχανία, στον τομέα του περιβάλλοντος. Εκέινους που υφίστανται πιέσεις από άλλες ειδικότητες, που πασχίζουν να δείξουν πως η Χημεία έχει ακόμα λόγο και ρόλο στην παραγωγή. Η παρουσία σας στην συγκρότηση θέσεων και προτάσεων και την ανάπτυξη της παρουσίας μας στην αγορά εργασίας είναι σημαντική

Η επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΠΤ, η οποία θα είναι ανοικτή για όποιον το επιθυμεί (όπως και κάθε συνεδρίαση) να συμμετάσχει θα γίνει το Σάββατο 19/1/2018, με μοναδικό θέμα τον ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ του ΠΤ Κρήτης

Καλή δύναμη σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου