Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Επιστημονικό Καφενείο Ένωσης Ελλήνων Χημικών, "Διατροφή με φοινικέλαιο και επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον"





Αγαπητοί φίλοι

Το επιστημονικό Καφενείο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών φιλοξενεί τον καθηγητή του τμήματος Χημείας του Παν/μίου Κρήτης κ. Απόστολο Ρίζο σε μια ομιλία που απευθύνεται στο ευρύ κοινό της πόλης μας με θέμα "Διατροφή με φοινικέλαιο και επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον"

Η ομιλία πρόκειται να γίνει την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, στις 20.00 το απόγευμα στα γραφεία του ΠΤ Κρήτης της ΕΕΧ Επιμενίδου 19, στον υπόγειο χώρο του Γενικού Χημείου του Κράτους



Η παραπάνω ομιλία όπως και όλες όσες οργανωθούν στα πλαίσια του καφενείου, θα ξεφεύγουν από το κλασικό μοτίβο των ομιλιών. Θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό και θα υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης κατά την διάρκεια της ομιλίας. Στόχος είναι η με αξιόπιστο τρόπο ενημέρωση των συμπολιτών μας σε διάφορα θέματα όπου η Χημεία έχει απαντήσεις



Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένο επιστημονικό ενδιαφέρον σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις διατροφής και υγείας. Το ενδιαφέρον αυτό οφείλεται στο σημαντικό ρόλο που παίζει η διατροφή καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Ο ρόλος αυτός επηρεάζει την ανάπτυξη του σώματος κατά την παιδική ηλικία, τον κίνδυνο για οξείες και χρόνιες ασθένειες καθώς και τη διατήρηση των φυσιολογικών βιολογικών διαδικασιών. 

Το φοινικέλαιο αποτελεί ένα πρόσθετο σε πάρα πολλά βιομηχανοποιημένα προιόντα που συναντούμε στο SM και αναμφίβολα η χρήση έχει αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό. Υπάρχει δε μια αβεβαιότητα στο κατά πόσον προκαλεί προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου. Στόχος αυτής της ομιλίας είναι να συμβάλει στην σωστή ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας στο συγκεκριμένο θέμα και να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο της Χημείας σε θέματα διατροφής και υγείας.

Σας περιμένουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου