Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/10



Ηράκλειο 5/10/2012   


          Αναμφίβολα είναι λυπηρό όταν ένα Ακαδημαϊκό ίδρυμα σαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης, που έχει να επιδείξει έργο υψηλής ποιότητας στον εκπαιδευτικό και ερευνητικό τομέα, και που προσπαθεί να διατηρήσει αυτό το επίπεδο διαχειριζόμενο με σύνεση και αποτελεσματικότητα τα μέσα που διαθέτει, αναγκάζεται να αναστείλει τις λειτουργίες του έστω και μία ημέρα.

Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν μια χώρα να έχει μέλλον και στόχους όταν εκπαιδευτικά-ερευνητικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης αδυνατούν να εκπληρώσουν τις βασικές τους λειτουργίες και υποχρεώσεις, και αναγκάζονται να ζητούν από την πολιτεία τα αυτονόητα. Αναρωτιόμαστε πως μια χώρα μπορεί να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει,  χωρίς η πολιτεία να έχει την πρόθεση να στηρίξει και  να επενδύσει στην εκπαίδευση και την έρευνα.

Ως επιστημονικός-επαγγελματικός φορέας όπου πολλά από τα μέλη του είναι απόφοιτοι του, αλλά και ως Έλληνες πολίτες, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι αισθανόμαστε πλήρως αλληλέγγυοι με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ζητούμε από την πολιτεία να ικανοποιήσει τα αιτήματα του, ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να συνεχίσει το σπουδαίο του έργο.


Για την ΔΕ του Π. Τ. Κρήτης  της  Ένωσης Ελλήνων Χημικών

      Ο πρόεδρος                                                                                   Ο γ.γραμματέας
Αντώνης Κουβαράκης                                                                        Ιάσονας Τσίγκος

2 σχόλια:

  1. Ανεξαρτήτως αν διαφωνώ ή συμφωνώ, υπάρχει ένα νομικό και ηθικό θέμα που λέγεται "διαπλεκόμενα συμφέροντα" αφού μέλη του ΔΣ της ΕΕΧ δουλεύουν για το ΠΚ και η μισθοδοσία τους εξαρτάται από το κράτος. Σ'αυτές τις περιπτώσεις, συνηθίζεται όσοι έχουν εμπλοκή στο θέμα να αυτοεξαιρούνται απο την συζήτηση και όποιες αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν κρίνεται πως η όποια σχέση μεταξύ της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και του Πανεπιστημίου Κρήτης θα μπορούσε με τον να προσδιοριστεί με δεδομένα οικονομικά θα είχε κάποια βάση τα όσα αναφέρονται για "διαπλεκόμενα". Η μόνη "διαπλοκή" αφορά την Χημεία και τους συναδέλφους. Και φυσικά ο ένας ρόλος (της συμμετοχής στην ΕΕΧ) αποτελέι μια καθαρά εθελοντική δραστηριότητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή