Καλώς ορίσατε στο ενημερωτικό blog του Π. Τ. Κρήτης της Έ. Ε. Χ.
Σκοπός δημιουργίας του blog είναι
να λειτουργήσει ως ένα μέσο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για θέματα Χημείας και όχι μόνο!
Περιμένουμε τις απόψεις σας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π. τ. Κρήτης
Επιμενίδου 19, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλέφωνο-fax : +30 - 2810 - 220 292
e-mail: eexkritis@yahoo.com
Site: www.eex-crete.gr
Αναζητείστε την ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=295140294473

Ωράριο λειτουργίας της γραμματείας του Π.τ. Κρήτης:
Τετάρτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ



Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στην αίθουσα διαλέξεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων στις 6.30 μμ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση απονομής των βραβείων στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο Μαθητικό Διαγωνισμό παρασκευής σαπουνιού που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΚΦΕ) Χανίων με το Π.Τ Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

 Ο διαγωνισμός είχε γίνει στις εγκαταστάσεις του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών στις 12 Μαϊου και είχαν συμμετάσχει 8 Λύκεια από το Νομό μας ( 3ο , 4ο ,Βάμου, Σφακίων, Παλαιόχωρας, Εκκλησιαστικό, ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου και ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου).




 Οι συμμετέχοντες μαθητές παρασκεύασαν σαπούνι με τις οδηγίες και την επίβλεψη των καθηγητών τους, άφησαν το σαπούνι να «ωριμάσει» όλο το καλοκαίρι και πρόσφατα η κριτική επιτροπή επέλεξε τα τρία καλύτερα τα οποία και θα βραβευτούν. Χορηγός των βραβείων (χρηματικών για την αγορά αντιδραστηρίων χημείας) είναι η Ε.Ε.Χ.

 Στην εκδήλωση θα μιλήσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης
Δρ  Ελευθερία Ψυλλάκη με θέμα: 
 ‘’ Οι κίνδυνοι από την καθημερινή χρήση των απορρυπαντικών – Τρόποι αντιμετώπισης’’
 Το εξαιρετικού ενδιαφέροντος θέμα, θα  βοηθήσει το κοινό,  να αντιληφθεί τους καθημερινούς κινδύνους από τα χημικά καθημερινής χρήσης, που έχει στο σπίτι του, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Έτσι συνδέεται με την λογική της διεξαγωγής του διαγωνισμού, της δημιουργίας δηλαδή από μαθητές αγνών και οικολογικών σαπουνιών.

  Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δεί και θαυμάσει τα  σαπούνια που παρασκευάστηκαν από τα παιδιά, να συζητήσει με  τους μαθητές /τριες κατασκευαστές, να  συγκρίνει και να «αντιγράψει» τις συνταγές τους, τέλος να τιμήσει και αυτό με την παρουσία του, τους υπεύθυνους καθηγητές  και τους μαθητές τους, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

 Δ. Μαρκογιαννάκης
Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Χανίων / αντιπρόεδρος του συλλόγου Χημικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου